sobota 20. februára 2021

 

NAGYBÖJT 1. VASÁRNAPJA

 

Kár, hogy rohanó világunkban eléggé elsikkadnak a szent idők. Az tud igazán ünnepelni, aki felkészült egy-egy ünnepre. Húsvétra a nagyböjt készít fel bennünket. Illik, hogy szerényebben éljünk, több önmegtagadást végezzünk. Illik, hogy felnézzünk a keresztfára, hogy bűnbánatot tartsunk, s ezáltal tökéletesedjék szeretetünk.

Hamvazószerdával megkezdődőt a böjti időszak. Krisztus mindjárt az elején buzdít: „Betelt az idő, közel van az Isten országa. Térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban”. A megtérés kerül előtérbe. Elfordulni a bűntől és Istenhez fordulni. Jézus ajánlja a vallásos cselekedetek közül az imádságot, a böjtöt és az alamizsnát. Ezek a cselekedetek segíthetnek az Istenhez való fordulásba, ha törekszünk a szívünket is bekapcsolni ezekbe a cselekedetekbe. Kívánom mindnyájatoknak, hogy ez az időszak legyen az Istenhez való fordulás időszaka.

Sajnos továbbra sincs lehetőségünk találkozni a szentmisénél. Imádkozzunk egymásért és a járvány megszűnéséért. Gondoljunk megholtjainkra is.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára